2ο Γενικό Λύκειο Ελευσίνας - Πυρουνάκειο

Δράξασθαι παιδείας

 • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
 • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
 • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
2ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ-ΠΥΡΟΥΝΑΚΕΙΟ

 

    

dscf0760

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Ε Ι Σ


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΜΑΪΟΥ-ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

 

ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕ WEBEX


ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ 5/12/2022


 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ( ΑΡΝΗΤΙΚΟ/ΘΕΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΕΣΤ COVID-19)


 

*** ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ WEBEX

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 210-5548013 / 210-5561957 /   FAX 210-5548019

2ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ "ΠΥΡΟΥΝΑΚΕΙΟ"   

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.


 

 


ΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

e class
 2ο Γενικό Λύκειο Ελευσίνας "Πυρουνάκειο"


Το 2ο Γενικό Λύκειο Ελευσίνας "Πυρουνάκειο", ιδρύθηκε το 1984 και αρχικά λειτούργησε συστεγαζόμενο με το 2ο και 4ο Γυμνάσιο Ελευσίνας, στην οδό Χατζηδάκη και Νικολαϊδη με πρωινή-απογευματινή βάρδια.

Μετά την μεταφορά του στο νέο κτίριο, το Νοέμβριο του 2001, στην οδό Παγκάλου και Ιεράς Οδού, λειτουργεί αυτόνομα. Όντας καινούριο κτίριο, οι υποδομές προσφέρονται για καλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία.

 Στον χώρο του σχολείου λειτουργεί εργαστήριο Πληροφορικής και Φυσικών Επιστημών. Για αρκετά χρόνια λειτούργησε στο σχολείο Γραφείο ΣΕΠ για την καλύτερη πληροφόρηση των μαθητών μας στα θέματα Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Το εργαστήριο Πληροφορικής λειτουργεί και ως ΚΣΕ, και τις απογευματινές ώρες λαμβάνουν χώρα επιμορφωτικά σεμινάρια τόσο του ΥΠΕΠΘ όσο και άλλων φορέων. Υπάρχει επίσης αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, η οποία, εκτός από τις εκδηλώσεις του σχολείου, φιλοξενεί κατ' επανάληψη ημερίδες/επιμορφώσεις τόσο της εκπαιδευτικής κοινότητας όσο και των τοπικών φορέων. Το σχολείο μας επίσης, φιλοξενούσε, έως και την κατάργησή τους το Φεβρουάριο του 2016, τα μαθήματα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ελευσίνας.

Στα άμεσα σχέδιά μας είναι η μετά την απαλλοτρίωση του παρακείμενου χώρου, επέκταση και ολοκλήρωση των απαραίτητων απαιτήσεων σε κτιριακή υποδομή όπως αίθουσες διδασκαλίας, χώρος βιβλιοθήκης, βοηθητικοί χώροι κ.ά.

Στόχος μας είναι η ανάδειξη του σχολείου μας σε σημείο αναφοράς όχι μόνο για τους μαθητές μας αλλά και για την τοπική κοινωνία.

 


 

Ο Παππάς του Λαού και του Θεού!

Ιστορικό σημείωμα

dscf0755Ο Παπάς του Λαού και του Θεού γεννήθηκε το 1910 από γονείς Σφακιανούς στη Μήλο.

1928 Φοιτητής της Θεολογίας μπαίνει στους κοινωνικούς αγώνες με ασυμβίβαστο πάθος και ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα νιάτα . Γι αυτό ιδρύει στον Πειραιά το Πρώτο Νυχτερινό Γυμνάσιο της χώρας, τις κατασκηνώσεις των εργαζομένων και το πρώτο Λαϊκό Πανεπιστήμιο.

1940 Για το έργο του τον βραβεύει η Ακαδημία ,ενώ η Δικτατορία του Μεταξά σταματά την δραστηριότητα του.

1941-45 Στην κατοχή με την οργάνωση του Φιλική Εταιρεία σώζει από τον χαμό 5000 παιδιά.

1949 Χειροτονείται Ιερέας στην εργατούπολη της Ελευσίνας όπου εγκαθίσταται με την 10 μελή οικογένεια του. Πίστη του είναι ότι μόνο μέσω της εκκλησίας μπορεί να γίνει ριζική ανάπλαση της κοινωνίας και του ανθρώπου. Η πετυχημένη οργάνωση της Ενορίας του θεωρείται πρότυπο για τη λύση των κοινωνικών προβλημάτων και προβάλλεται προς μίμηση πανελλήνια.

Όμως οι ηγεσίες της Εκκλησίας και της Πολιτείας θεωρούν κίνδυνο τον εκδημοκρατισμό της εκκλησίας και το ξύπνημα του λαού και τον καταδιώκουν έως το τέλος της ζωής του.

1987 Η Ιεραρχία της Εκκλησίας τον τιμωρεί με τον "μικρό αφορισμό". Παρά τις συνεχείς διώξεις εξακολουθεί τον αγώνα του ασυμβίβαστος. Το σύνθημα του "Ξύπνα Πάπα - Ξύπνα Λαέ" αγκαλιάζεται από ευρύτερα κοινωνικά στρώματα Εκδίδει περιοδικά, συμμετέχει σε όλους τους κοινωνικούς αντιστασιακούς και εθνικούς αγώνες, προβαίνει σε διαβήματα αγωνίας για πυρηνικά, μόλυνση περιβάλλοντος κτλ.

1988 Μάρτιος. Ο αφορισμός λύεται αλλά ο "Πάπας του Λαού" πεθαίνει μετά από ένα μήνα κυνηγημένος και πικραμένος από τη στάση Εκκλησίας και Πολιτείας. Έφυγε φορώντας τα λευκά άμφια της χειροτονίας του.

Θησαυρό ανεκτίμητο αποτελούν οι ιδέες, οι σκέψεις, οι απόψεις και τα κείμενα, που μας κληρονόμησε ο Πατέρας Γ. Πυρουνάκης . Ψήγματα αυτού του θησαυρού καταγράφονται εδώ :

 • Ελεύθερους και αγαπημένους θέλουμε να βλέπουμε όλους τους ανθρώπους. Αυτή είναι η ευχή μας
 • Αν κάθε σφαίρα ή βόμβα δεν θεωρηθεί καταραμένη και δεν αντικατασταθεί με στάλες καθαρού νερού και κόκκους σιταριού, δεν θα αναπνεύσουν με άνεση οι ανθρώπινες υπάρξεις.
 • Η Ανάσταση του Χριστού έδωσε τη βεβαιότητα πως ο λαός του Θεού θα κληρονομήσει μαζί του, όχι μόνο τον ουρανό αλλά και τη γη.
 • Ο Θεός σαν αληθινός πατέρας δεν τιμωρεί τους ανθρώπους. Μόνο σώζει.
 • Πότε θα επανέλθει η Εκκλησία στην αρχική πράξη να αναδείχνονται οι κληρικοί και ιδιαίτερα οι επίσκοποι με ψήφο κλήρου και λαού;
 • Ο Χριστός είναι ο επαναστάτης μοναδικός και αναντικατάστατος. Η επανάστασή Του θα συνεχίζεται ως τη συντέλεια των αιώνων.
 • Αν η εκκλησία δεν ξαναγίνει φτωχή, δεν θα ξαναβρεί τον Άγιο δρόμο της.
 • Ο Χριστός είναι εδώ πάνω στην γη, πάντα μαζί μας και θα μείνει ως το τέλος. Θα αγωνιά, θα βασανίζεται και θα ξαναθανατώνεται αναρίθμητες φορές σε κάθε τόπο, σε κάθε εποχή.
 • Η Εκκλησία ελεύθερη. Η καλύτερη λύση είναι ο χωρισμός της από το κράτος. Όχι όμως ο χωρισμός του λαού από την Εκκλησία.
 • Ο ελεύθερος άνθρωπος που ποθεί την ελευθερία δεν καταδέχεται να ντροπιάζει τον εαυτό του με τυραννία ή με υποδούλωση. Αυτός είναι ο άνθρωπος του Θεού.

 


 

 

 

 

Εκπαιδευτικο υλικο

Μέλη : 2
Περιεχόμενο : 260
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 96378

Τελευταία ενημέρωση ιστοσελίδας: 22 Φεβρουαρίου 2017

Αρχικός Σχεδιασμός ιστοσελίδας και συντήρηση έως 31/08/2014: Στάμου Σπυρίδων ΠΕ19

 
Διαχείριση, ενημέρωση & συντήρηση ιστοσελίδας από 15/09/2014: Δημήτρης Σπανουδάκης ΠΕ19 dspanoud@sch.gr

Διαχείριση, ενημέρωση & συντήρηση ιστοσελίδας από  1/03/2019: Φωτεινή Χατζηστρατίδη ΠΕ86ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ...

Σάββατο, 03/06/2023

Η Ωρα Ειναι...

ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ...